Cum îi fac pe clienții mei să se întoarcă

Lucrând în acest domeniu deja de câtiva anișori și colaborând cu fiecare client sau partener, mi-am slefuit de fiecare dată abordarea clienților și valorile principale după care mă ghidez. Trebuie să recunosc că am trecut prin perioade în care m-am uitat la cei mai buni, iar gândurile despre cât de mult mai am de învățat din acest domeniu mi-au copleșit mintea o perioadă. Sunt totuși și multe situații în care văd rezultatele concurenței directe și prind mult curaj…

Scriind acest articol

Este ora 2:14 noaptea. Cred că prima dată când scriu la această oră târzie, însă de data aceasta m-a ridicat din pat un gând de a împărtăși cu voi filosofia după care eu mă ghidez în muncă.

Am văzut zilele acestea cum concurența a semnat un contract destul de consistent, atât ca servicii cât și ca valoare totală, iar în final am văzut o parte din produsele livrate clientului.

În acest articol nu vreau să vorbesc despre concurență sau despre modul în care unii suntem mai mult sau mai puțin dedicați obiectivelor clienților noștri, însă această situația m-a motivat să pun accent pe avantajul superior pentru care clienții mei aleg să colaborăm pe termen lung și care cred că ar trebui să fie un reper pentru noi toți.

Filosofia mea în muncă

Am învățat din practică un lucru esențial și care s-a dovedit a fi unul dintre principalele motive pentru care primesc constant recomandări din partea foștilor sau actualilor clienți.

Dacă ceea ce îi ofer clientului meu generează pentru el mai multă valoare (de obicei în bani), atunci clientul meu va avea bani să se întoarcă la mine și asta se va întâmpla în cel mai scurt timp.

Cu alte cuvinte, atunci când obiectivele colaborării cu clientul tău au fost atinse cu succes, inevitabil acel client mulțumit își va stabili obiective mai înalte în business, iar tu ești printre primele persoane la care se va gândi. Consider că este esențial să rămâi onest față de tine și față de clientul tău în orice moment.

Ce învățăm din asta? Rezultatele muncii noastre vorbesc pentru noi mult mai mult decât am putea noi să o facem, dar mai ales, atunci când creăm valoare reală pentru client, aceasta în cel mai scurt timp se întoarce.

Share dacă te-a inspirat acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *