3 Motive pentru care să lucrezi (sau nu) cu un Freelancer

Suntem în contextul în care afacerea ta nu are, până în prezent, un departament dedicat direcției de marketing și promovare. Totuși pentru a aduce mai mulți clienți, a lansa un produs nou sau a demara o campanie, ai nevoie de un responsabil care să planifice și să implementeze o strategie de promovare.

Atunci inevitabil apare întrebarea: să lucrez cu un freelancer sau cu o agenție de marketing?” Dar mai ales: care sunt avantajele și dezavantajele pentru fiecare în situația actuală?

Vreau prin acest articol să îți spun care sunt 3 motive principale (și nu singurele) pentru care vei alege un freelancer sau poate o agenție în situația aceasta.

 

1. Costuri și buget de promovare.

Încep discuția de la bani, deoarece de multe ori clienții mei amintesc acest aspect înainte să stabilim obiectivele și sarcinile pe care trebuie să le duc la îndeplinire. Deși nu aceasta ar trebui să fie ordinea, costurile și bugetul alocat unei campanii sau unui proiect pot face ca acesta să prindă contur și să își atingă obiectivele, sau pot să oprească conceptul la pasul de simplă idee.

Cu siguranță să lucrezi cu un freelancer presupune un cost mult redus decât a contracta o agenție de marketing. De cele mai multe ori, setez obiectivele împreună cu clientul ținând cont și de puterea financiară a acestuia. Mai mult, atunci când o afacere mă inspiră cu adevărat și aceasta aduce un plus de valoare pentru societate sau pentru o cauză deosebită, prețul serviciilor devine un subiect secundar.

Situația este diferită în cazul unei agenții, care are costuri de funcționare mult mai mari și o plajă de prețuri mult mai greu de negociat.

 

2. Adaptabilitate

În general, o agenție care are în portofoliu câtiva ani de experiență și-a setat o anumită cultură și o filosofie internă de abordare a proiectelor, chiar dacă aceasta nu apare negru pe alb, ci mai degrabă este promovată la nivel de funcționare a agenției ca un tot unitar. Cu siguranță aceasta este necesară în cazul companiilor mari, care au mai multe direcții de promovare și o piață mare pentru care este necesară o comunicare unitară.

Situația este diferită în cazul afacerilor mici și mijlocii, deoarece de cele mai multe ori acestea au o singură direcție de dezvoltare și comunică o singură strategie în același timp. Este mai ușor de colaborat cu un freelancer în acest caz pentru că acesta se adaptează mult mai ușor la nevoile business-ului, poate cunoaște afacerea mult mai rapid, iar acesta se identifică mult mai ușor cu valorile afacerii pe care trebuie să le promoveze.

 

3. Comunicare directă

Freelancer-ul este exact acea persoană responsabilă de planificarea și implementarea strategiei de promovare cu care poți oricând comunica direct, fără intermediari și cu mai puține formalități. Practic, accentul cade pe o relație profesională cât mai apropiată și eficientă, controlul procesului și al rezultatelor fiind mult mai ușor decât în colaborarea cu o agenție.

 

Sfatul meu.

Pentru început fă o scurtă analiză a sarcinilor și a obiectivelor pe care vrei să le atingi prin publicitate, respectiv a costurilor pe care afacerea ta este pregătită să le suporte în tot acest proces. Dacă business-ul tău se află deja la un nivel înalt, cu un portofoliu mare de branduri și un public țintă foarte complex, alege o agenție specializată pentru obiectivele tale. Altfel, un freelancer îți poate fi cel mai potrivit ajutor. Acordă-i încredere și fă-l partenerul tău în afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *